Narancsos mascarpone torta

Narancsos mascarpone torta
Készítette:laptopkonyha
Elkészítés ideje: 80 perc
Elkészítés nehézsége: Közepes
Húsmentes étel

Hozzávalók

Tésztához:
3 db tojás
6 db tojás sárgája
20 dkg cukor
7 dkg liszt
4 dkg kakaópor
0.5 dl napraforgó olaj

Krémhez:
4 dl habtejszín
25 dkg mascarpone
5 dkg porcukor
1 db narancs reszelt héja
15 dkg narancslekvár
1 csomag zselatin

Elkészítés

A sütőt bekapcsoljuk 180°C-ra.

Először a tésztát készítjük el. A tojást a sárgájával és a cukorral vízgőz felett állandó kevergetés mellett megmelegítjük. levesszük a vízgőzről és folyamatosan habosítjuk. Ezalatt a massza ki is hűl.

A lisztet a kakaóporral elkeverjük, majd a kihűlt tojásos habhoz keverjük, majd az olajat is belecsorgatjuk.
Vajazott, lisztezett tortaformába öntjük és az előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. Amikor készen van, hűlni hagyjuk. Addig elkészíthetjük a krémet

A zselatint beáztatjuk kevés hideg vízbe.

A habtejszínből habot verünk, a szitált porcukrot beleszórjuk, belekeverjük a mascarponét, a narancs reszelt héját, valamint a narancslekvárt. A zselatint a vízzel felmelegítjük úgy, hogy teljesen felolvadjon, majd egy picit hűlni hagyjuk (pár perc), aztán belecsorgatjuk a mascarponés masszába.
A piskóta lapot kettévágjuk. Az egyiket visszahelyezzük a tortakarikába és az elkészített narancsos krém felét egyenletesen a lapra adagoljuk. Rátesszük a másik piskótalapot is, és arra kenjük egyenletesen a krém másik felét. Tetejét elsimítjuk és hűtőben legalább 2-3 órát pihentetjük.

Megjegyzés: Buza Sándor véletlenül kávés piskótának nevezi az alapot a harmadik rész elején. Ez pusztán egy nyelvbotlás a részéről, természetesen a piskóta kakaós!

Tálalás

Megfelelő hűtés után a tortakarikát körbe leemeljük a tortáról (előtte egy éles kézzel végiglazítjuk a szélét).

A torta tetejét a maradék narancslekvárral díszítjük, ízlés szerint csokoládéforgácsokat is faraghatunk rá.

Hozzászólások